0 vego

Pärgratäng i portionsform

Jag brukar säga att jag är i form eftersom rund är en form. Dax att skaka av sig den här långdragna förkylningen nu så jag kan börja springa igen. Den 17’e maj närmar sig allt mer.

Härom veckan köpte jag lite fina ugnsformar. Mer om det kan du läsa här.
Idag vart det premiärtur i ugnen för dem då jag vevade ihop en potatisgratäng. Det går nog bra med vilken liten form som helst, kanske till och med såna där små suffléformar/créme brullé-formar.

Hur gjorde jag då? Ja, som vanligt höll jag på att säga. Smöra formarna, varva rå (mjölig) potatis (skuren i 5 mm tjocka slantar), släng i lite finhackad scharlottenlök, lite grillad, hackad vitlök, lite gratängost och fyll upp med vispgrädde. Kör i ugnen tills potatisen är genomkokt. Så enkelt, så gott.

Kanske nått att prova till morgondagens start på helgen? Lite rostbiffsskivor, några skivor av den där goda salamin och lite paprika och tomater så vart man mätt idag också. Vilken liten gottegris man är!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara