2 sött

Lakritskola med flingsalt

I morse satt jag och bläddrade lite i en sån där liten receptbroschyr i från Arla. Ibland blir det att man får inspiration från kokböcker, kompisar, andra matbloggar eller som i morse, från en gratisbroschyr man får i mataffärn. Jag tweekade om receptet lite så här kommer min variant.

Du behöver
100 gram smör
2.5 dl muscovadosocker
2 msk ekologiskt lakritspulver från Kung Markatta
3 dl vispgrädde
1 dl ekologiskt råsocker
0.5 dl glykos
1 tsk Fair Trade vaniljsocker
svart hushållsfärg
flingsalt

Smält smör och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning i 3-5 min tills det får en fint brun färg. Tillsätt lakritspulver, råsockret, glykos, vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller efter ca 20 minuter. Häll i en form som du klätt med bakplåtspapper. Låt svalna i ca 15 minuter innan du strör på generöst med flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur innan du skär upp i bitar.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  lena
  16 april, 2014 at 20:15

  när ska man ha i grädden?
  när ska man ha i karamellfärgen & hur mycket?

 • Svara
  Ulrik
  16 april, 2014 at 20:17

  Ja du Lena, nu måste jag försöka komma ihåg hur jag gjorde….receptet var ju inte helt klockrent måste jag säga…jag har för mig att jag hade i grädden och den svarta färgen i samma veva jag hälde i lakristpulvret, råsockret, glykosen och vaniljsockret.
  Glöm inte bort att dunka i ordentligt med flingsalt! Eller byt den svarta färgen till gul och voilá så har du påskgodis…. 😉

 • Svara