0 sött

Frasvåfflor med chokladganache

Var ute i det kalla, våta utomhuset idag och vintrade trädgården. Efter lite diskussion fram och tillbaka fick treåringen välja lunchen – våfflor.

Sagt och gjort, tog ett nytt recept som jag inte provat förrut – frasvåfflor FTW!

Du behöver
1 dl vatten
1.5 dl vetemjöl
2 dl vispad grädde

Hur du gör chokladganachen hittar du här.

Vispa grädden hårt. Blanda vetemjölet och vattnet och låt svälla en stund. Blanda ihop grädden och vetemjölsgeggan till en slät smet.
Grädda i våffeljärnet till frasigheten är perfekt. Snacka om frasigt! Däremot vart de lite tunna. Kan nog tänka mig mer mjöl och kanske även en slatt smält smör och bakpulver för att få lite mer matiga våfflor. Men maken till spröda våfflor! Damn! Mycket gott med lite smält chokladganache över. För genast tankarna till perrong 3 (eller var det 4?) på centralstationen i Brüssel där försäljarna avlöste varandra med smått och gott ur varma små vagnar med litet tak över, bland annat chokladdoppade, Belgiska våfflor.
Måste nog bege mig till Belgien igen. Love it!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara