0 sött

Tiramisu

Fredagskvällen bjöd på italiensk afton med ett gäng vänner. Vad äter man på en italiensk afton i världsmetropolen Bälinge? Jo: oliver, grillad paprika, marinerade tomater, inlagda smålökar, mozzarellasallad, sallad, smördegsinbakade oliver och pizza! Till efterrätt blev det tiramisu. Och vilken tiramisu om jag får säga så. Den blev galet god! Så här kommer receptet:

12 st savoiardikex
1 dl starkt kaffe
2 ägg, delad i gulor och vitor
3/4 dl socker
1 msk mandellikör
1 ask mascarponeost (250 g)
2 msk Kaluha (eller annan kaffelikör)
2 msk kakao
Lägg ut kexen i en form, i ett lager bara. Blanda kaffe och mandellikör. Skeda över hälften av  blandningen över kexen, vänd kexen och skeda över resten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa sen äggulorna med socker. Vispa ihop guleblandningen med mascarponeosten, blanda i Kaluhan. Vänd sen ner äggviteskummet i smeten, viktigt att vända ner försiktigt, du vill ha kvar fluffet i smeten. Bred sen smeten över kexen. Låt tiramisun stå svalt i minst två timmar. Innan servering siktar du över kakao lite snyggt. Har man ätit mycket mat innan räcker efterrätten till c:a 8 personer.  

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara