2 plock/ vego

Stekta gröna tomater

Det lät så galet när de stekte gröna tomater på det där caféet i filmen. Men, när man sen står där, ett antal år senare, men en drös gröna tomater och förespråkar att man ska ta hand om allt, ja då är det en lysande idé! Sagt och gjort. De små tomater (tänk små coctailtomater) som plockats in delades på hälften, lades i en smet bestående av ett ägg, 1 dl mjöl och en halv tsk salt. Jag hettade upp olja i en stekpanna och lade i de smetindränkta tomaterna. Separerade på dem lite för att undvika en tomatpannkaka. Efter c:a 5 minuter har tomaterna fått fin färg. Servera som snack innan maten eller som tillbehör till middagen.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Anonym
  3 oktober, 2013 at 12:45

  Mmmm hur blev det? lät smarrigt. Älskar den filmen, topp 5 ever! /Elin

 • Svara
  Karin
  5 oktober, 2013 at 08:07

  Hej Elin! De blev bra! Knaprigt fina och lite lagom syrliga invändigt. Annars kan man nog göra marmelad på gröna tomater med. Men att efterapa filmen kändes roligare! Med vänlig hälsning/Karin

 • Svara