1 vego

Squashbiffar med parmesan och tsatsiki

Den stora utmaningen med vegetariska biffar tycker jag är att få dem att hålla ihop ordentligt. Jag har gjort kikärtsbiffar ett par gånger där smaken har varit jättegod men biffarna blivit lite för torra. Detta recept var den bästa ”färsen” hittills och som lätt skulle kunna användas till vegetariska köttbullar.

Testa!

Ingredienser (4 personer)
300 g squash, riven och pressad på vatten i handduk
1 liten finhackad lök
0,75 dl vetemjöl
1,5-2 dl riven parmesan
1 msk mynta, finhackad
1 msk persilja, finhackad
1 krm muskot, riven
0,75 dl ströbröd
1 lätt vispat ägg
Salt & svartpeppar
Ev. lite socker (jag hoppade över)
olivolja

Tasatsiki
3/4 skalad gurka, pressad på vatten i handduk
1 vitlöksklyfta
250 gram rysk yoghurt 
En tesked matsked olivolja
Salt
Gör så att tsatsikin är klar och får stå en stund. Salta gurkan efter urvattningen. 
Gör så här
1. Riv och vattna ur squashen i en handduk. 
2. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke utom olivoljan. 
3. Smeten ska vara krämig och lätt bearbetad. Ha i lite olja om den känns torr. 
4. Forma biffar och stek i oljan. 
5. Stek dem på lite lägre värme tills de fått en fin stekyta. Lägg eventuellt på hushållspapper. 
Servera med en god bönsallad, några salladsblad och tsatsikin. Vill du ha matigare så kan du äta bulgur eller ris till. 

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Johan
    16 oktober, 2013 at 20:57

    Testade den här igår och den blev jäkligt god! Dock hade jag i ett par klyftor vitlök och ersatte vetemjölet med lite maizena och havregryn (samma mängd havregryn som vetemjölet, mortlat, och ung en msk maizena) så det blev en glutenfri variant.

  • Svara