0 vego

Potatis- och morotsplättar med majs

Stog och rotade igenom grönsakslådan i kylskåpet. Middagshets även i ”den välplanerade matbloggarens” värld. Yeah right, välplanerad… Det är faktiskt så att jag skäms ibland när jag har nån tråkmat i matlådan på jobbet. Man får ju höra lite gliringar i stil med att ”jaha, pannkaka. Jag som trodde du var matbloggare…” Ifs oftast med glimten i gry..ögat, men ändå. Det är droppen som urholkar stenen!

Nåväl, tillbaka till grönsakslådan, eller snarare rotsakslådan. Vi har två lådor i botten av kylskåpet, en med grönsaker i (typ tomater, gurka, paprika etc) och en annan med rotsaker i (morötter, palsternackor, potatis, lök etc). Funderar egentligen på ifall det är optimal uppdelning. Det bara vart så.

Idag tog vi och gjorde lite plättar med en liten sideorder av bacon. Lite sås och övriga grönsaker så vart det en fin liten middag till lilla familjen.

Jag har funderat på ett tag ifall man skulle kunna tillaga en trerätters meny i ugnen, typ samtidigt. Idag vart det tre plåtar i ugnen samtidigt. En med bacon på och två med plättar på. 175 grader i varmluftsugnen och voilá så har man en middag för tre (plus två matlådor till päronen dagen efter).

Du behöver
3-4 morötter
7-8 potatisar
1 st burk majskorn
3 st ekologiska ägg
2 st paket bacon
salt
svartpeppar
chilipeppar

Skala rotsakerna och kör ner dem i matberedaren på halvgrova skivan. Blanda runt allt i en skål tillsammans med tre ägg och kryddorna samt den avsköljda burkmajsen. Veva runt så allt blandas innan du slevar upp en klick på en bakplåtspapprad plåt. Min smet räckte till två plåtar.
Den tredje plåten langade jag upp två st paket bacon på. Skjuts in i ugnen på 175 grader varmluft tills alltihopa har fått fin färg.
Serveras med en enkel romsås, tzatziki eller varför inte en yoghurtklick med lite sweetchili i?

Vill man ha veggo lär man tänka över valet av ägg samt bacon. För mig är bacon en grönsak…ish.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara