0 sött

Marshmallows cupcakes

Med viss inspiration…eller ja, vem är det vi skämtar egentligen – med stor inspiration ifrån en av mina favvisar (hej Leila!) så bakar vi idag lite gluten- och laktosfria (nåja) muffins. Frugan fixar philadelphiaosten, gör du inte det får du leta reda på nån laktosfri variant.

Du behöver
2 ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 gram smör
1 dl laktosfri mjölk (eller vanlig mjölk)
3 dl glutenfritt mjöl (eller vanligt mjöl)
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Lite citronsaft

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner i äggsmeten. Blanda torrvarorna för sig (mjölet, bakpulvret och saltet) och vänd ner det försiktigt i smeten. Droppa i lite citronsaft.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Borde det inte heta cupcakesplåt? Finns det såna?
Jag får forska lite i muffins kontra cupcakes nån annan dag….eller har någon annan redan gjort det? På den här sajten har de nån form av definition. OK, that sorted…tillbaka till receptet.
Fyll formarna till ca två tredjedelar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Frostingen
60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 gram philadelphiaost
En påse minimashmallows

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaosten till en krämig konsistens. Bred frostingen på de avsvalnade kakorna och garnera med lite minimashmallows.

Är du extra känslig för laktos får du använda laktosfritt smör samt kanske nån annan ost än philadelphiaosten som sagt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara