0 sött

Macarons med salted caramel och cava

Fredagen bjöd på middag hos the Cava Lady: Anna Wallner. Hon och hennes man har en stor passion för cava. Så att komma hem till dem och få smaka på lite olika sorters cava samt äta grymt god mat är något som gärna får hända igen. Att dessutom bli betrodd med att sabrera en flaska var ju hur kul som helst. Med riktig sabreringssabel! Oj oj! Barnsligt roligt! Vi drack tre sorters cava och den första varmrätten var en jordärtskocks- och purjosoppa med pilgrimsmusslor. Den andra varmrätten bestod av musslor och räkor med chili, räkor och grädde (recept från Annas bok). Till efterrätt hade jag bakat macarons som dagen till ära hade en fyllning av salted caramel. Något som jag varmt kan rekommendera er att prova.

Det är inte varje middag som bjuder på högläsning ur kokböcker, men denna sittning var just en sådan. Det är kul att hänga med foodies! Efter all, cava, mat och kakor blev vi eskorterade till busshållsplatsen. Hade vi varit tvungna att hitta vägen själva hade vi fortfarande irrat runt i Sunnerstagropen.

Ni som vill veta mer om cava, kika in på Annas hemsida och blogg vettja!

Macarons-receptet hittar du här.
Salted Caramel-receptet hittar du här. Låt den dock koka längre om du ska ha den som macaronsfyllning än till S’mores.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara