0 fågel

Kycklingbiffar med mos

Satt och letade recept och hittade då detta gamla recept från en kokbok som heter ”Smala Italien” utgiven av Viktväktarna. Låter ju lite motsägelsefullt – för mig är Italien en stor, frodig bondkvinna som lagar mat åt hela tjocka släkten med minst 8 olika rätter med både pasta på tvären och på längden. I och för sig säger det nog mer om mina fördomar än om Italien vid närmare eftertanke. Hur som, här kommer receptet!

Du behöver
500 gram kycklingfärs
1 msk hackad vitlök
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk olivolja
1 kg potatis
2 dl lättmjölk
3 msk finhackad basilika
4 msk riven parmesan

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen och rör ner mjölk tillsammans med salt och peppar. Vispa moset luftigt och blanda i kryddorna och osten.
Blanda färsen med vitlök, salt och peppar samt grädden. Forma till 8 st biffar. Stek dem i olja ca 3 minuter på varje sida. Servera moset med biffarna och en sallad, eller som jag med lite tomatsalsa.
Jag råkade glömma kryddorna så jag sprinklade på lite ovanpå moset i efterhand.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara