2 vego

Indisk linsröra med spenat och

Det här var ju inte den bästa ekonomiska månad jag har haft så nu gäller det att gå all-in på billig mat. MEN! Inte tråkig mat! Jag satt och bläddrade i min indiska kokbok som jag fick i julas av min kära flickvän och som har varit en riktig go-to-kokbok för indisk mat. Jag fastnade för ett recept med gröna linser och spenat. Det skulle naturligtvis vara färsk spenat, men nu fick det bli hackad fryst. Linser har tidigare varit en lite kinkig grej för mig, men sakta men säkert har jag arbetat mig in i matchen.

Vegetarisk mat är som bäst i Indien.

Ingredienser
200 gram linser
500 gram hackad spenat
2 gröna chilifrukter med kärnorna kvar
1-1,5 tsk finriven ingefära
6 msk rapsolja
1 kruka finhackad koriander
2 msk citronsaft

Gör så här
1. Koka de gröna linserna på medelvärme i ca 6 dl vatten i ca 20 minuter. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
2. Häll av linserna och fräs ingefära och chilifrukt i ca 30 sekunder i rapsoljan.
3. Blanda ner den tinade hackade spenaten och stek i ca 5 minuter.
4. I med de gröna linserna och den hackade koriandern. Fräs i ca 10 minuter.
5. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.

Servera med ris och en god chutney!

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Mary
  21 oktober, 2013 at 04:42

  Vilken kokbok var det du fick Mikael?

 • Svara
  Mikael
  21 oktober, 2013 at 10:07

  Hej! Det var Madhur Jaffreys bok Indian cooking. Fantastiskt bra!

 • Svara