0 vego

Höstig trattkantarellsoppa

Anna Bergenström har alltid varit en stor favorit bland kokboksförfattare. Den här trattkantarellsoppa är så enkel och så god att det inte finns någon anledning av ändra en uns av något i receptet. Dessutom går den snabbt att göra och görs med fördel med torkad svamp.

Ingredienser (4 portioner)
2 msk smör
2 msk möl
1 liten gul lök
1 dl torkade trattkantareller (läggs i 2 dl vatten)
1,1 liter varm grönsaksbuljong
2 dl Creme fraiche (34%)
1 tsk tomatpuré
2 msk Madeira eller citronsaft
Gräslök till servering
Salt & svartpeppar

Gör så här
1. Smält smöret och fräs löken utan att den tar färg.
2. Lägg i trattkantarellerna och fräs lite till.
3. Sikta över mjölet och späd sakta med den varma buljongen (och 2 dl svampspad) så att mjölet löser sig.
4. När du inte har någon buljong kvar så låter du soppan puttra på medelvärme.
5. Ha sedan i creme fraiche, tomatpuré och Madeira och låt puttra lite till.
6. Smaka av med salt och peppar.

Servera med Finklippt gräslök och ett gott bröd.

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara