0 sött

Halloween-cupcakes

En av oss tre på Glimten i grytan har sedan länge varit mycket förtjust i Halloween. Folk har vallfärdat till hans trädgård i snart ett decennium för att se vad han har ’hittat på i år då’ till sitt ’skräckkabinett’. Ja ni gissade rätt, det är Ulrik jag pratar om. Antar att vi kommer få en liten rapport efter helgen om hur det såg ut och vad som hände. Jag hoppas det i alla fall. Ulrik: uppmaning till dig att rapportera av angående kistor, gravstenar och avhuggna händer!

Själv kom jag på igår att: ’hoppsan, kanske dags att baka något Halloween-relaterat’. Så satte igång med några cupcakes igår. Jag har dekorerat dem med en cream cheese-frosting. De med spindlar på har jag dessutom först spritsat med kristyr i två cirklar och sen dragit med en kniv inåt för att få till en ’spindelnätskänsla’, sen doppade jag dem i strösocker och toppade med en plastspindel. Monstrena dekorerade jag med lite blandat smågodis. Googla på ’Halloween + kakor’ och du får upp många fina idéer. Den ena mer kreativ än den andra. Spindel-cupcakes hittade jag hos Bakerella, det är kvinnan som i stort sett uppfann cakepopsen. Kolla in där för fina idéer. I alla fall, till 12 större cupcakes eller 27 småbehöver du följande:

Ingredienser
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil/fet youghurt/crème fraishe
2 msk kallt kaffe eller annan smaksättning
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 krm salt
100 g mörk choklad

1.  Sätt ugnen på +175 °C.
2.  Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och  pösigt.
3.  Smält smör, häll i gräddfil/fet youghurt/crème fraishe och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
4.  Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.  Smält chokladen. Blanda ner den i smeten.
6.  Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7.  Grädda dina cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Dekorera efter humör och bjud tex kollegorna på fika!

 
PS: Receptet på cupcakes kommer Leila Lindholm, bra grundrecept!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara