0 kött

Fläskfilé med grönpepparsås och gåsfettspotatis

Som ni kanske har läst tidigare, har jag en liten fetisch för gåsfett. Gåsfett och potatis tycker jag är en synnerligen stekig (pun intended) kombo. Att se potatisen sakta steka i fräsande gåsfett är nånting magiskt.
Idag vart det en överdos grönpeppar i såsen. Grönpeppar är gott och skall således serveras i ordentliga doser. En hederlig bit fläskfilé som stekts i skivor gjorde inte det hela sämre kan jag meddela.

En hel fläskfilé
3-4 msk grönpeppar
0.5 dl grädde
Lite soya
Pressad vitlök
Smör
Potatis
Ett par-tre msk gåsfett

Dra i lite smör i pannan och fräs på vitlöken en stund. Skär fläskfilén i halvtjocka skivor och stek sedan i vitlökssmöret på båda sidorna. Salta och peppra. Häll på grädden, den mortlade grönpepparen, lite soya och dra ner plattan så det bara puttrar. Skala och skär potatisen i halvor. Ta en långpanna och ös på med gåsfettet. Lägg potatishalvorna med snittytan nedåt. Skjuts in i ugnen på 200 grader varmluft.
Pensla på gåsfett på potatisryggarna efter en stund. Kör tills de är gyllene och lagom frasiga.
Servera potatisen till köttet och den enkla såsen. Kanske en sallad och ett litet, litet glas vin också?
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara