0 sött

Chocolate Chip Caramel Cookie Bars

Vissa saker tycker jag tveklöst låter hundra gånger bättre på engelska än nått annat. Det som ligger på min tunga och rullar idag är detta – chocolate chip caramel cookie bars. Nomnomnom!

Karamellfyllning
2 st påsar Werthes kola
1 st burk sötad, kondenserad mjölk
50 gram smör

Kaksmet
100 gram smör
2 dl farinsocker
2 dl ljust muscovadosocker
2 st ekologiska, rumsvarma ägg
1 dl jordnötssmör
1 msk vaniljpulver
4 dl glutenfritt mjöl (eller vanligt mjöl)
2 dl havregryn
2.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 gram choklad eller chokladlinser

Värm ugnen till 175 grader. Klä en långpanna med lite bakplåtspapper. Klä av alla kolorna, befria dem från omslagspappret alltså och häll dem i en kastrull. Öppna burken med kondenserad mjölk och häll på. Dra i 50 gram smör också. Slå på spisen på medelvärme och sjud tills karamellerna har smält ner helt och hållet.

Vispa smöret och sockret i en stor skål. Addera jordnötssmöret och fortsätt vispa. I en annan skål blandar du alla torrvaror (mjölet, havregryn, bakpulvret och saltet). Rör ner torrvarorna i smeten och addera vaniljsockret. Hacka chokladkakan och rör ner. Har du chokladlinser istället så är det bara att väga upp och hälla i. Rör om.

Sprid ut två tredjedelar av degen i botten på långpannan. Häll sakta över karamellmixen över degen. Häll på resten av degen med en sked. Det behöver inte täcka perfekt. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna innan du skär ut dem till stänger/”bars”, eller gör som jag och skär upp dem i små fyrkanter. De är mastiga som tusan!

Mina kollegor fick ett sponsrat sockerrus idag…

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara