0 sött

Tårta till ”27-åringen”

Nu i veckan fyllde min fru 27 år för 15’e året i rad. Det firade vi givetvis med lite tårta och gofika med ett gäng kompisar. Dagen till ära och inspirerad av både Karin’s Pride-tårta samt Putins övergångsställe, tänkte jag mig en flerfärgad tårta så klart.

Grunden är ett recept på sockerkaka som jag snodde från Rutiga Kokboken och ändrade lite (bytte mjölet till glutenfritt mjöl) samt dubblerade mängden så det skulle räcka till fyra bottnar. Smeten blandades och delades upp i fyra skålar som färgades med hushållsfärger – gult, grönt, rosa och lila.

Tårtbottnarna/sockerkakan
100 gram smör
4 st ägg
4 st dl strösocker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 tsk vaniljpulver

Smält smöret. Vispa äggen och sockret tills smeten blir porös. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljpulvret. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret och mjölken. Rör om tills smeten är jämn och slät.
Dela smeten på fyra skålar. Färga varje skål i olika färger. Smörj en springform och häll i ena skålens innehåll. Grädda ca 12-15 minuter i 175 grader. Ta ur kakan och låt svalna. Fortsätt med de andra smeterna tills du har fyra tunna nygräddade tårtbottnar.

Fyllningen kan man göra enklast möjliga, t ex mosa bananer, blanda ut med lite vispad grädde och smeta ut på varje lager. Ta fram spritsen och gör nått roligt mönster med lite vispad grädde. Servera till födelsedagsbarnet.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara