0 frukost

Pancakes

Efter att ha premiärätit surströmming igår, vaknade jag hungrig. Säger det en del om mängden surströmming jag fick mig månne? Skönt att det är ett år kvar till nästa surströmmingsfestival. I alla fall, eftersom vi hade nattgäster och det är trevlig att äta frukost länge med sina gäster slog vi till på brakfrulle extra-allt: kokta ägg, surdegsbröd, croissanter, ostar, yoghurt, müsli, te, kaffe, juice och pancakes med lönnsirap. Det blev succé med pancakesen. Så nedan är receptet på dem.

Receptet gäller för c:a 8 st

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
2,5 dl yoghurt
2 msk smält smör

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ihop ägg, yoghurt och smält smör i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna. Stek pannkakorna i generöst med smör i en stekpanna på ganska svag värme, de ska bli gyllene. Servera med lönnsirap!
 
PS. Receptet är helt klart influerat av Arlas recept på pancakes.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara