0 sött

Mjuk, allergivänlig pepparkaka

Hittade det här receptet på mjuk, glutenfri pepparkaka hos sajten Bak och mat för alla som utav en händelse. Just mjuk pepparkaka tycker jag är suveränt gott fikabröd och det var toklänge sedan jag åt en sån här. Sagt och gjort, fram med alla bakattiraljer. Nu kör vi.

Du behöver
2 st ekologiska ägg (vet inte hur det funkar med noegg, prova får du se)
2 dl socker
75 g rumsvarmt smör (mjölkfritt om det är nödvändigt)
1 dl lingonsylt
3.5 dl glutenfri mjölmix
1.5 tsk mald ingefära
2 tsk mald kanel
0.5 tsk malda nejlikor
2 tsk bakpulver
1.5 dl laktosfri mjölk eller nån mjölkfri produkt, t ex havremjölk

Vispa socker och ägg poröst. Klicka i det rumsvarma smöret och lingonsylten och vispa försiktigt ihop. Smöret ska fortfarande vara lite grynigt. Blanda kryddorna och bakpulver med mjölet i en separat bunke och rör sedan ner i smeten. Häll i mjölken. Grädda kakan i en smord form i nedre delen av ugnen ca 40-45 min i 175º. Känn med en sticka så den är torr.

Mycket gott, men jag tror nog att 1.5 tsk ingefära är lite i mesta laget. Nästa gång får det bli 0.5 tsk.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara