0 grill/ kött

Grillad vildsvinsstek

Hade en bit vildsvinsstek i frysen som jag tänkte grilla. Mycket enkelt, även om det tar en stund att grilla på indirekt värme. Steken rubbades med en kryddblandning innan den lades på grillen.

Du behöver
En vildsvinsstek
En klotgrill med lock
En termometer
En kryddblandning

Kryddblandningen kan göras på många sätt. Det är ju som bekant smaken som avgör vad du vill ha på. Själv körde jag med 1 msk chilipulver, 1 msk grillkrydda, 1 tsk salt samt 1 msk ”tre sorters peppar”. Blanda ihop och massera in köttet med denna blandning.

Vid grillningen ska briketterna ligga på ena sidan och köttet på den andra sidan, dvs indirekt grillmetod.

Grilla tills innertemperaturen överstiger 72 grader. Ta sedan köttet av grillen och låt vila inslaget i folie ca 15-20 minuter. Serveringsförslag är klyftpotatis, chilismör och kanske en skvätt bearniesås?

För innertemperatursrekommendationer: http://www.ica.se/recept/matskolor/tillagningssatt/innertemperatur/

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara