4 sött

Chocolate chip walnut brownie

Alltså. Helt allvarligt. Det här var det godaste jag ätit på mycket länge. Observera att varningstext utfärdas för detta recept. Har du sjuka cravings efter choklad eller bara ”vanligt” sockersugen ska du INTE läsa vidare….

Hur som helst, jag vart vädligt sugen på brownies idag. Vet inte riktigt varför, tror att det är nått med hormonerna så här mitt i september…. Letade genast reda på ett brownierecept ur min feta receptsamling. Den börjar bli ganska diger. Samlingen alltså. Lite mer om olika kokböcker kan du läsa här.

Man bläddrar fram och tillbaks i diverse böcker. En del ser ju bättre ut än andra, men tillslut ser man receptet som på pappret verkar helt INSANE!!!

Det är det receptet man ska använda. Punkt.

Kolla laguppställlningen själv: 350 gram rumsvarmt smör. Säg det igen, sakta den här gången ”trehundrafemtio gram rumsvarmt smööör”. Jo du, det är fler än jag som går igång på sånt här. Skippa förspelet, läs ur såna här recept istället. Total ribba direkt! Woooaaa!!!

Du behöver
350 gram rumsvarmt smör (mmm…)
6 dl strösocker (aaaa…)
6 st ekologiska ägg (you’re gettin’ close, my dear!)
400 gram blockchoklad av bra kvalitet (gaaah!!)
250 gram valnötter
0.5 tsk salt
3 dl kakaopulver
3 dl glutenfri mjölmix/eller vanligt vetemjöl om du är lagd åt det hållet….

Vispa smöret och sockret pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Häll i kakaopulvret, saltet och mjölmixen. Rör ner hela valnötter och den smashade/grovhackade blockchokladen.
Häll i långpanna med bakplåtspapper i botten och skjuts in i ugnen 15-25 minuter i 175 grader. Låt svalna.

Frosting
5 dl florsocker
0.5 dl kakaopulver
100-200 gram philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker

Vispa ihop ingredienserna och smeta ut över den svala kakan. Ställ in i kylen en stund så allt stelnar. Skär upp i små bitar, 3×3 cm. Kakan är supermäktig så det räcker långt med små portionsbitar. Dekorera med lite valnötter.

Känn hur tänderna sakta, sakta sjunker igenom den kladdiga kakan och har man lite tur får man en valnöts- eller chokladbit att chruncha på. Nom! Chokladen totalt dominerar och man slänger huvudet bakåt och sjunker ner i fåtöljen/stolen/whatever i ett euroforiskt tillstånd när sockret kickar in. Så himla fantastiskt gott att jag inte med ord kan beskriva hur gott detta är. Du MÅSTE laga detta. Basta!

Ät, njut och skit i ifall det är så mycket energi i chokladbiten att man skulle kunna värma upp halva Manhattan men den. Njuuuut! Din tid är nu och vi ger dig denna orgasmiska upplevelse helt gratis! Fantastiskt!

Du kanske också gillar

4 kommentarer

  • Svara
    trollcafeet
    23 september, 2013 at 07:51

    Asså, jag vet inte, men det är nåt i tanken på magsmärtorna och de långvariga toa-besöken som kakaon för med sig, som gör att jag inte alls ser det sexiga i den här kakan… 😛 För mig är orgasm och "rännesketa" två helt skilda saker, men visst, alla har vi olika saker att gå igång på. 😀

    Skämt åsido, jag har förstått att många människor har nåt erotiskt förhållande med choklad, men för mig betyder det bara smärta och dålig mage. Kan inte ens med lukten av choklad.

  • Svara
    Ulrik
    23 september, 2013 at 07:53

    Din stackare som inte tål choklad! Det är nog första gången jag hört talas om någon som inte tål choklad. Två (2!) personer jag träffat på har ogillat choklad, typ hatat choklad! Hur går det här till?? Själv gillar jag choklad. Mycket! Och det bästa av allt, jag tål den också… 🙂

  • Svara
    Anonym
    14 juli, 2014 at 22:05

    Hej!
    Ditt recept på chokladbrowniesen är verkligen övertygande, så den måste jag verkligen testa!! Hur stor är den långpannan som du gräddade browniesen i?
    🙂 Linnea

  • Svara
    Ulrik
    14 juli, 2014 at 22:07

    Hej Linnea! Asch, jag kommer inte ihåg vilken av långpannorna jag använde (har tre olika storlekar). Det går liksom inte att urskilja på bilden riktigt heller. Skulle kunna gissa på att det är en "vanlig" långpanna som följde med spisen. Lycka till!

  • Svara