0 sött

Chocolate chip cookies

Häromdagen var förskolan stängd för planeringsdag så då fick lilla hjärtat och jag vara hemma och busade istället. När man busar så himla mycket går det åt en del energi. Så när energin dalar fyller vi på med mera, denna gången vart det lite chokladbollar och chocolate chip cookies. Mycket gott!

Receptet på chocolate chip cookies kommer från Leila Lindholms bok ”A piece of cake”.

Du behöver
125 gram smör
1 dl råsocker
1 st ekologiskt ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100 gram mörk choklad
skalet av 1 st lime

Vispa smör och socker krämigt. Rör i ägget. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt separat och vänd ner i smeten. Hacka chokladen grovt, riv limeskalet och blanda ner i degen. Forma degen till en ruller med cirka 5 cm diameter och rulla in den i bakplåtspapper. Skjuts in i frysen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåtspapprad plåt. Grädda i ugnen tills de är gyllene (ca 10 minuter). Låt dem svalna.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara