0 grill/ kött

Baconköttbullar med mos

Satt och surfade på diverse grillsajter och fick då se nått som såg både enkelt och gott ut – baconlindade köttbullar med grillgratinerat mos.

Du behöver
Ett paket bacon
Ett litet paket köttbullar
Potatis
Smör
Mjölk
Salt
Tacokrydda
Riven ost

Gör så här
Ta och dela på baconet i hälften. Vira en halv baconskiva runt en köttbulle och stick igenom en tandpetare så de håller ihop. Gör så tills du fått ihop erforderligt antal baconlindade köttbullar.
Koka potatisen, gör mos med lite smör, en skvätt mjölk, salt, tacokrydda och en näve riven ost. Vispa ihop till ett fluffigt mos.
Lägg de baconlindade köttbullarna i en grillwokpanna eller en folieform. Spritsa ut moset på nått eldfast. Jag använde en pajform.
Ställ folieformen med köttbullarna på grillen (indirekt grillmetod). Släng på lite rökspån, eller gör som jag, lite äppelträbitar. Nu börjar röken komma igång ordentligt. Grilla under lock och ifall röken avtar, på med mer äppelträbitar/rökspån. Det ska ryka ordentligt.
Sen efter 30 minuters rökning langar du på moset också. Efter ytterliggare 30 minuter är det färdigt att inmundigas. Varsågod, äppelträrökt potatismos och baconlindade köttbullar.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara