0 sött

Vinbärsrutor

Min granne Pia bjöd på en jättegod kaka häromdagen. ”Lägg upp den på bloggen” sa hon, givetvis blir det så. Sjukt god var den. Prova själv!

Du behöver
250 gram smör
5 dl strösocker
3 st ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Florsocker
250 gram röda vinbär
Lite vinbärsklasar till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen, ett i taget. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en liten långpanna eller form, ca 25×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över röda vinbär och tryck ner dem lite i smeten. Grädda i ca 30 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna, skär i rutor och pudra över med lite florsocker. Garnera med lite vinbärsklasar och servera dina grannar!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara