0 grill/ kött

Tunna revbensspjäll på grillen

Ribs är ju himlarns gott. En del gillar tjocka revbensspjäll, andra gillar tunna spjäll. Jag tycker det är mycket enklare att grilla tunna spjäll då de tjocka måste förkokas etc innan grillning. Blir ju lite mera meck.

Du behöver en god rub och nån form av glaze till detta. Plus en förpackning tunna ribs så klart.

Ta fram köttet i god tid ur kylen. Börja med att gnugga in rubben i den avtorkade revbensspjällsidan. Här kör jag grillning med indirekt metod, dvs briketterna på sidan om spjället. Detta för att inte bränna köttet och tillaga under lite längre tid. Börja grillningen med insidan av spjället nedåt. När köttet börjar krypa upp på benen så moppar vi på vår glaze och grillar en stund till. Om man vill kan man vända på spjället och ”elda på lite” på köttsidan för att få lite mer färg. Observera att sockret i glazen kan mycket lätt bli svart, så var försiktig.

Skär upp och njut av dessa kladdigt goda spjäll med lite klyftpotatis, en coleslaw, en schysst BBQ-sauce och en kall öl!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara