0 sött

Tobleroneparfait

Plötsligt händer det. Jag står där i Furuviksparken med 2 kilo Toblerone efter högvinsten på chokladhjulet. Det är ju gott med Toblerone men det vore ju kanske fint med något annat än att sitta och trycka chokladbit på chokladbit. Min flickvän såg receptet på Tobleroneparfait i Allt om mat och skred till verket.


Ingredienser (10-12 personer)
250 gram Toblerone
6 äggulor
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde (Yeah!)
Chokladsås
75 gram smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vatten
2 msk kakao
Blåbär, hallon eller vinbär som tillbehör. 
Gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa äggulor och socker poröst. Lösvispa grädden. 
2. Blanda ihop den smälta Tobleronen med äggblandningen. Vänd försiktigt ner grädden. 
3. Häll smeten i en form ca 1 1/2 liter. 
4. Stäl i frysen i ca 6 timmar. 
Kolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda till en simmig konsistens. Låt svalna. 
Servera med färska bär. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara