0 sött

Svartvinbärssaft

En av de godaste safterna tycker jag är svartvinbärssaft. Kan dock inte bestämma mig riktigt vilken saft som är bäst – fläder eller svartvinbär. Däremot är det inte så svårt att bestämma sig för vilken saft som är sämst….syrénsaften var ingen höjdare alltså. Som att dricka parfym. Uäck.

Min fru kokade svartvinbärssaft häromdagen efter att ha varit hos grannen och plockat en massa svarta vinbär. Tack Hilde för bären!

Det vart ca 5 liter bär. Således behöver du 1 liter vatten per 2 liter bär.
Koka upp vattnet med bären och sedan silar du av bären med en silduk. Samla upp saften i en kastrull.
Koka upp den avrunna saften med 5 dl socker per liter saft samt 2-4 kryddmått natriumbensoat. Låt svalna och häll sedan på steriliserade glasflaskor. Det stora blåa varuhuset har billiga 1-litersflaskor med patentkork som är ypperliga att förvara saft på.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara