0 vego

Squashplättar

Vi har ju som bekant en hel del squash i pallkragarna. Eller, rättare sagt, jag trodde vi hade det, tills jag kom ut idag och skulle plocka kryddor i pallkragen bredvid och ser att något litet djur ätit upp en massa små squash. Ena små råttor alltså, eller sniglar eller vad det nu är. Trist. Hoppas det kommer fler nu i alla fall. Hur som helst. Anledningen att jag plockade kryddor var att vi skulle laga squashplättar. Provade förra året och det receptet gick verkligen åt pipsvängen. Här tror jag att det gick bättre.

 
Ingredienser:
3 st små eller en jättestor zucchinis

3 msk olivolja
1 st stor gul lök delad i fyra och tunt skivad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
3 msk vetemjöl
3 st  ägg
150 g fetaost
1 dl hackad persilja
2 salladslökar, fint strimlade
0,5 dl hackad mynta
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl neutral olja till fritering

 
1.  Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet, lägg den i en sil. Strö över lite salt och låt vattnas ur i 5 min. Krama ur vätskan. 
 2.  Hetta upp olivolja i en panna och lägg i zucchini, lök och vitlök. Bryn tills de börjar få färg. Vispa mjöl och ägg till en jämn smet.
 3.  Rör ner zucchinifräset i äggsmeten med smulad fetaost, hackade kryddor och chili. Salta, peppra och blanda allt ordentligt. 
 4.  Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i några matskedar av smeten en bit ifrån varandra forma med en sked om så behövs, fritera på medelvärme i ca 6-8 min till dessa är gyllenbruna. Serveras varma.
 
Servera med en sås av yoghurt, rivet citronskal, en mosad avokado och lite hackad koriander. Det går bra att ta ett glas rött till också.
 
PS: med inspiration från denna sida.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara