0 fisk

Serranolindad marulk med körvelmos

Jag snubblade över en bit marulk i mataffären i helgen och tänkte att det kunde bli den perfekta avrundningen
på helgen. Jag hade inte direkt någon plan för denna skapelse utan det fick bli en ”man tager vad man haver”. I kylskåpet låg ett par skivor Serranoskinka (snäppet godare än parmaskinka om du frågar mig) men i övrigt kändes det rätt blankt faktiskt.

Till slut snöade jag in på att göra en pestoinspirerad röra som jag kunde ha och bre på marulken för att sedan linda den med Serranoskinka. Jag fick nöja mig med fryst basilka, men som en snabbpesto så tyckte jag att det blev över förväntan.

När väl den pestoliknande röran var färdig så skenade tankarna iväg till ett potatismos smaksatt med lagrad prästost och körvel.

Nu åker vi.

Ingredienser
220 gram marulk (med ben)
5 msk fryst basilika
1 tsk sambal oelek
1,5-2 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta
4 msk riven lagrad parmesanost
Svartpeppar från kvarn

2 skivor Serranoskinka

Potatismos (nej, jag säger inte puré) (2 personer)
400 gr mjölig potatis
50-75 gr smör
0,75 dl vispgrädde
1 tsk torkad körvel
lite riven muskotnöt
Salt & svartpeppar

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till pestoröran och ställ åt sidan.
2. Koka potatisen, stampa och vispa sedan ihop moset med elvisp. Gör detta i befintlig kastrull så behåller den värmen. Sätt på locket med hushållspapper mellan så håller moset värmen medan du steker fisken.
3. Bred på röran på marulken och linda skinkan runt. Fäst med tandpetare.
4. Stek ett par minuter på vardera sida.

Servera med sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara