0 sött

Pride-tårta

Eftersom jag tycker matlagning och bakning ska vara prestigelöst lägger jag ut denna något ’inte-riktigt-som-jag-tänkt-mig’-tårta, dock utan recept. Det är bara att titta på bilden så förstår ni.

Jag fick order igår om att baka något med marsipan till idag. Och vad gör man inte när ordern kommer från hustomten som ska hjälpa till hemma. Tänkte att jag skulle passa på att hylla Pride-veckan i samma veva och började glatt färga in sockerkakssmeten efter Pride-flaggan. So far so good. Gräddade alla sex färgerna utan missöden. Det var vid monteringen det gick snett. Grädden med vaniljkräm i blev lite lös, alla lagrena på tårtan bara gled runt. När så marsipanen kom på kan man säga att skadan var total. Försökte tappert ’laga’ med bär som dekorationer. Tårtan blev bredare och plattare ju mer tiden gick. Att det dessutom är typ +30 °C grader ute hjälpte väl inte direkt till. Gick inget vidare helt enkelt. Tårtan höll heller inte ihop vid uppläggningen som ni ser på bilden. Men, det blev något med marsipan. Och jag har hyllat Pride-veckan! Ha det fint! 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara