0 sött

Parfait med färska hallon

Hallonparfait är ju så himla gott. Gjorde det till en nyårsmiddag för ett tag sedan, typ 8.5 månader sedan, och det vart ju förstås succée! Idag var det dags igen då jag hade botaniserat i grannens trädgård efter lite hallon. Själv har jag inga hallonplantor. Det är nog dags att skaffa det tror jag.

Hallonparfait har jag lite härliga barndomsminnen till så för mig är det feelgood-mat att njuta med vänner.















Du behöver
4 st äggulor
1 dl socker
1 dl vatten
4 dl vispgrädde (jag tog laktosfri grädde)
3 dl mosade hallon

Blanda äggulor, socker och vatten i en kastrull och sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Låt krämen kallna, men rör då och då i den.
Vispa grädden tjockt och rör sedan ner de mosade hallonen. Blanda i äggsmeten och häll hela rasket i en form som rymmer ca 1 liter. Jag tog en sockerkaksform.
Skjuts in i frysen i minst fyra timmar. Stjälp upp parfaiten och garnera med lite grädde, hallon eller varför inte lite lakritssirap?

Receptet är plankat ifrån Rutiga Kokboken.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara