0 sött

Glutenfri cocoskaka

Jag har lite av en fetish när det kommer till sockerkaksformar. Så fort jag ser nån på en loppis så slår jag till och köper den. Kanske finns det nån diagnos för det där, men vi struntar i det så länge och bakar en sockerkaka istället! Den här gången kör vi på en gluten- och laktosfri sockerkaka gjord på cocosmjöl.Du behöver:
1 tsk bakpulver
3 dl cocosmjöl
3 ägg
75 gram smör
1 dl mjölk
Riven cocos
2.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en sockerkaksform med smör och ströa sedan med riven cocos.
Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm nästan till kokpunkten. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver separat för att blanda ut bakpulvret ordentligt. Häll den varma fett- och mjölkblandningen i äggsmeten och tillsätt mjölet. Rör ihop till en slät smet.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp på en tallrik.
Grundreceptet kommer ifrån boken ”Baka utan gluten”.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara