0 sött

Glasstrutar

Vid middagsbordet började vi prata om glass och goda våfflor. Fick ett enormt sug efter glass och började fantisera om vad jag skulle toppa min glass med… Tänkte också att det var dags att baka sina egna våfflor. Efter en snabbsökning hittade jag ett recept som gjorde att det kändes som att det skulle gå fort att få den där efterlängtade glassen på bordet. Sagt och gjort, kavlade upp ärmarna och började.

 

Till 8 våfflor behövs:

 
1 ägg

1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 msk solrosolja

Tillagning:

1. Sätt ugnen på +200 °C.
2. Rita ut åtta cirklar med 12 cm i diameter på några bakplåtspapper.
3. Blanda ägg och socker i en bunke. Vispa några minuter med elvisp så att det blir pösigt.
4. Vispa ner mjölet och oljan till en jämn smet.
5. Bred ut och fördela glassvåffelsmeten i cirklarna, det ska bli tunt.
6. Grädda glassvåfflorna i c:a 4 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg och stelnat.
7. Ta ut dem och pilla loss dem från bakplåtspappret och rulla, vik ihop dem till glasstrutar. Detta måste göras direkt när man ta r dem ur ugnen.
8. Lägg/ställ på galler att svalna. När glassvåfflorna svalnat är de klara att fylla med glass och annat gott efter smak.

 
Vad hade jag i våra våfflor då? Jo, jag tog färdigköpt vaniljglass som jag blandade med minimarshmallows, hackade jordnötter och hackad minchoklad. Som om detta inte räckte så hade jag i någon matsked Baileys också. Det gällde att äta snabbt för det blev rätt löst. Men oj oj oj vad det smakade fint. Sen när jag kikade i kylskåpet hittade jag min salted caramel som hade gjort sig kanon till våfflorna. Men, det får bli nästa gång.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara