0 sött

Fattiga riddare

Som en bloggkollega skrev: vi kommer nog kunna döpa om oss till Äppelbloggen inom kort. Själv kokade jag min första batch med äppelmos precis. För att prova moset lagades det snabbt ihop fattiga riddare.

De godaste fattiga riddarna jag ätit var på ett frukosthak i N.Y. Ett sådant där ställe som ser ut som om det inte är så speciellt utifrån men sen fick vi en frukost som var så vansinnigt god. Den dröp också av fett. Kanske därför den var så god? Åter till fattiga riddare Sverige.

Till två personer:
3 skivor rostbröd
1 ägg
2 dl mjölk
1 dl mjöl
en nypa salt
smör, endast riktigt smör duger
socker
kanel
hemmagjort äppelmos om du har

Grejen med fattiga riddare är att ta till vara på gammalt bröd. Torrt bröder suger upp mer smet än färsk, så har du bara färska brödbitar, torka dem lite lätt i ugnen eller kör dem några sekunder i mikron.

Blanda sen ihop en smet av ägg, mjölk och mjöl, ha i lite, lite salt. Dela bröden i trekanter. Värm en stekpanna och medan smöret smälter doppar du brödskivorna i smeten. Stek de doppade brödbitarna tills de blir gyllene. Strö över socker och kanel och servera med äppelmos. Himmelskt!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara