0 plock/ vego

Chevregratinerade rödbetor med timjan

Att gratinera rödbetor med honung, timjan och chevre finns det säkert hundratusen recept på om du bara kastar ett getöga (plats för skratt) på Internet. Hur som helst tycker jag att detta är så rasande gott att jag bara måste blogga om det. Jag tycker inte heller att du behöver så mycket mer att äta än kanske en god sallad. Just i detta fall kan du fimpa köttet helt. Räkna med lite tidsåtgång och ta på oömma kläder om rödbetorna glider i väg.

Ingredienser (ca 6 personer)
1 kg rödbetor
350 gram chevre
3 msk honung
0,5 dl hackade och rostade valnötter
1 par knippor hackad färsk timjan
Flingsalt
Gör så här
1. Koka rödbetorna (skalet kvar) i saltat vatten i ca 20 minuter. Stick en gaffel i rödbetorna, glider de av så är de färdiga. 
2. Skölj rödbetorna i kallt vatten och dra sedan av skalet med händerna.
3. Smöra en ugnsform och varva skivade rödbetor, honung och timjan. 
4. Häll på valnötterna och avsluta med chevren. 
5. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter på 175 grader. 
Servera med en god sallad med tex maché, tomat och rädisor. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara