0 fågel

Bacon- och ostfyllda kycklingfiléer med potatisslantar

Mera kyckling! Behöver jag säga att jag gillar kyckling i alla dess former? Nä, trodde inte det va. När Micke gör femtielva sorters marmelad, gör jag femtielva sorters kyckling!

Detta är jättelätt och lagar sig själv i ugnen. Praktiskt eller hur!

Du behöver:
Lite knaperstekt bacon. Jag tog min hemgjorda variant, funkar lika bra med köpebacon.
En ask valfri mjukost, smaksatt med nått gött. Jag använde en variant med tre sorters peppar i.
Två kycklingfiléer
Potatis, gärna hemodlad av sorten Cherie
Olja
Smör
Valfri rub till kycklingen. Jag använde Jamaican Jerk köpt på mataffärn.

Ta och gnussa in rubben i kycklingfiléerna, runt om. Fräs på kycklingen i en stekpanna med smör så hela filén får stekyta. Ta av från värmen. Sätt på ugnen på 200 grader. Slanta potatisarna och sprid ut dem på en bakplåt försedd med bakplåtspapper. Drissla över lite olja och massera runt slantarna lite. Härligt kladdigt!
Fyllningen/geggan gör du genom att blanda osten med knaperstekt bacon som finhackats. Skär ett snitt i filéerna och fyll med geggan. Rulla in i den fyllda filén i ett litet foliepaket och stek i ugnen/på grillen tills innertemperaturen är 72 grader. Servera genast med potatisslantarna, sås och sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara