0 grill/ kött

Armadillo-ägg med av egenodlad jalapeño

En kompis hade lagt upp en bild på nått han kallade för Armadillo eggs på sin Facebook-sida. Det såg riktigt mumsig ut! Ostfyllda jalapeños med köttfärs runt som grillas till perfektion. Yummines!

Började googla på Armadillo eggs och hittade en uppsjö med recept. Beslöt mig därför att freestyle’a lite i mitt utekök. Jag menar, hur svårt ska det vara?

Jag gjorde även lite Jalapeño poppers, men det kommer i ett senare inlägg. Tillbaka till Armadillo-äggen.
Jag tog helt sonika och holkade ur kärnhusen ur lite jalapeños som jag nyligen skördat från chiliodlingarna. Proppade i lite texmexost och sen några nävar blandfärs som jag blandade i lite BBQ-sauce. Kleta ihop färsen runt den ostfyllda jalapeñon och sedan grilla på indirekt värme tills den börjar se klar ut.
Kruxet var bara att få köttfärsen att hålla ihop. De två utan bacon föll isär som två kletiga korthus. Gick inget vidare. Den tredje som jag lindade bacon runt vart fantastiskt fin och hållbar!

 Tricket är väl att blanda köttfärsen med nått så den blir mer hållbar. Min kompis hade blandat i ströbröd, riven ost och BBQ-sauce. Kanske får prova det nästa gång. Tror nog mer på ett ägg och lite lite vatten, samt mer kryddor i färsen. Jag kanske hade i lite för lite BBQ-sauce. Hur som helst, goda vart de!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara