0 vego

Äppelsallad från Ulriksdal

Den evigt unga äppelsäsongen är lika härlig år efter år. Det finns så mycket du kan göra med äpplen att det skulle gå att döpa om denna blogg till Äppelbloggen. Det kommer vi inte göra ännu i alla fall. Sommar i Uppland brukar alltid innebära en tur till Ulriksdals trädgårdscafé. Så även i år.

Detta recept kommer från den nya kokboken Slottsträdgården Ulriksdal (Katarina Nordgren, och innehåller bara vegetariska receptet. Fantastisk fin kokbok.

Ingredienser
2 äpplen
1 Conferencepäron
1 lime
1 dl hasselnötter
1 dl torkade aprikoser
20 myntablad
1/2 dl riven kokos
några strån gräslök
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1/2 tsk örtsalt

Gör så här
1. Tärna äpplena och pressa över limen.
2. Rosta och grovhacka hasselnötterna.
3. Blanda resten av ingredienserna. Avsluta med att blanda ner olja, honung och örtsalt.

Jag åt detta till kokt torskrygg. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara