0 sött

Whoopies

Whoopies marknadsförs ofta som bakverket som är lättare att baka än macarons. De går att pimpa och dekorera de med. Men det är en mjukare kaka än macaron och jag tycker inte att de ska jämföras. De är dock enklare att baka. Jag tog med dessa till Ulrik när vi hade grill där i tisdags. De gick åt. Får stå för ett gott betyg tycker jag.

Till 20 Whoopies behöver du:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 dl mjölk

Fyllning:
50 g smör
1 dl florsocker
3 msk hallon som mosats
0,5 tsk vaniljsocker

Garnering:
Strössel

Värm ugnen till +175 °C (ej varmluft). Vispa nu ihop smör och socker, blanda sen i de torra ingredienserna. Sen blandar du i ägg och mjölk, rör tills du får en slät smet. Fyll smeten i en sprits och spritsa ut på bakplåtspappersklädd plåt kakor i storlek av en 5-krona ungefär. Spritsa ut 40 stycken. Det går åt två plåtar. Grädda i 10 minuter vardera. Låt kakorna svalna på plåtarna. Rör ihop smörkrämen till fyllningen. Mitt tips är att montera och dekorera kakorna precis innan de ska serveras. Om du monterar innan, förvara kakorna luftigt, annars blir de lite sladdriga.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara