0 frukost/ sött

Rabarber- och limemarmelad

Förmodligen kommer jag att få mina bloggkollegor efter mig eftersom jag bloggar så mycket om marmelad, men det får jag ta! Denna marmelad har jag inte gjort tidigare och ska bli intressant att testa. Det är lite kul att göra fler saker med rabarbern än bara rabarberpaj eller kaka tycker jag!

Denna marmelad tar två dagar, så börja i tid!

Detta recept är saxat ur den finfina boken Sommar på burk av Åsa Swanberg.

Ingredienser
500 gram rabarber
2 lime
5 dl socker

Dag 1
Rensa rabarber. Varva rabarber, strösocker och lime i en bunke och låt stå över natten. Klyfta limen och dela den i mindre bitar (inte för smått).

Dag 2
Koka långsamt och försiktigt i ca 1 timme. Rabarbern ska vara mosig. Skummar sig marmeladen så får du avlägsna skummet innan du tappar på burk.

Häll upp på steriliserade burkar. Låt svalna. Förvara svalt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara