0 plock/ vego

Picklad zucchini

I min strävan att försöka ge mig på att syra själv har resan nu nått stationen inläggning/pickla. Jag har egentligen ingen aning vad skillnaden på att lägga in och pickla är. Kanske är det ingen alls. Som potatismos och potatispuré ungefär. Eller så är skillnaden avgrundsvid. Det vet ju inte jag. Men i mina ögon så är det inte så stor skillnad. Men på den här bloggen ska vi njuta och inte prata annan smörja.

För smörja är det här definitivt inte. Möjligtvis handlar det här inlägget om att smörja kråset. För att pickla grönsaker är vansinnigt gott. Jag är fortfarande en rookie när det gäller att pickla. Som att bli NHL-proffs direkt efter draften. Då måste man ju iofs ha en enorm talang och det vet jag inte om jag har. Kanske har jag det. Jag skriver ju i alla fall på en matblogg.

Nåja.

Avnjut detta till grillat eller varför inte till sill och potatis.

Ingredienser
2 dl socker
1 dl ättikssprit, 12%
3 dl vatten
400 gram zucchini
2 gula lökar
2 röda chilifrukter
Några kvistar färsk timjan

Gör så här
1. Koka socker, vatten och ättika så allt löser sig.
2. Låt kallna.
3. Skär löken och strimla chilin.
4. Skiva zucchinin i en halv centimeter tjocka skivor.
5. Varva allt i en glasburk, häll på vatten och tryck ner kvistarna med timjan.

Detta recept är saxat från Sommar på burk av Åsa Swanberg.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara