0 vego

Matig sallad till grillat

Det blev lite korvgrillning igår. Kände att det var a) dags att servera ett tillbehör som inte var bröd eller potatissallad och b) dags att rensa kylskåpet. Hittade halloumi, morot, avokado, zucchini, tomater, lime, vitlök och en rödlök.

Jag gjorde först en dressing av: 1 tsk grovkornig senap, 0,5 dl olja, 1 msk vitvinsvinäger, en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.

Skar sen moroten i smala stavar, hackade hälften av rödlöken, tärnade en tomat och tärnade avokadon. Pressade över lime på allt. Blandade sen med dressingen. Stekte halloumin i stekpannan och grillade på skivor av zucchinin på grillen.

Blandade sen i halloumin och zucchinin i salladen och serverade till blandade grillade korvar. Salladen blev i vattnigaste laget, men det berodde mest på att Korvungen hällde ut sitt vattenglas i salladsskålen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara