0 bröd

Lindas fröknäcke

Det här smidiga receptet fick jag av vän som är lite av ett proffs på fröknäcke. Det är inte jag, men jag har en  stor vilja att prova nytt. Dessutom älskar jag ost och fröknäcke är ju lite av den felande länken då. Jag hade även de flesta ingredienserna hemma så det kändes lätt att ta sig an detta.

Ingredienser
3 1/2 dl grovt dinkelmjöl
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl neutral olja (jag tog rapsolja)
2 dl vatten (lite varmare än fingervarmt)
1 tsk torrjäst eller bakpulver
1 msk havssalt

Du får göra brödet på två plåtar annars blir det för tjockt.

Gör så här
1. Dela smeten i två delar och smeta ut på bakplåtspapper på två plåtar.
2. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader.
3. Dela brödet innan torkning i lagom stora längder.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara