0 kött

Het korvgryta med persiljepotatis

Ibland dyker det bara upp recept i huvudet utan att man egentligen vet varför. Detta var ett sådant recept. Tankarna snurrade kring tomat och bönor, men jag bestämde mig för att även satsa på en het korv och lite av den extremt goda och användbara chipotle-såsen jag köpte i USA i höstas. Jag åt denna rätt med lite persiljepotatis men skulle vara perfekt substitut till tacos eller bara ätas tillsammans med ett gott bröd.

Ingredienser (4-5 portioner)
250 gram stark korv
2 knipplökar eller 1 gul lök
2 färska tomater
1 burk krossade tomater
1 burk Cannellinibönor
1 dl hackad bladpersilja
1 pressad vitlök
1 msk chipotle-sås eller annan stark sås
1 msk hackad röd chilifrukt (går bra med fryst)
Salt & svartpeppar
Smör till stekning

Persiljepotatis
Färskpotatis
Finhackad bladpersilja
Havssalt
Nötig olivolja

Gör så här
1. Hacka den gula löken och pressa vitlöken och stek varsamt i en stekpanna.
2. Tillsätt korven och stek tills korven har fått lite färg.
3. Tillsätt tomater, krossade tomater, chipotle-sås, chilifrukt och bladpersilja. Låt puttra 10 minuter.
4. Avsluta med att hälla i bönorna och smaka sedan av med salt och svartpeppar.

Servera eventuellt även med en klick gräddfil.

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara