0 sött

Hallonblondie

Om man är många som ska fika så är ju långpanna att föredra tycker jag. Långpannans lov har jag sjungit mången gång, focaccia till 40-årsskivan, ungsrostade rotsaker, kärleksmumsen till fredagsfikat på jobbet. The list goes on and on!

Idag vart det en laddning av hallonblondies. Vad är då en blondie kanske du undrar? För er som inte vet det kan jag meddela att en blondie är typ en brownie, fast utan chokladen. Enkelt!

Du behöver:
6 st ägg
450 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl ljust muskovadosocker
skal av 4 limes
7.5 dl glutenfri mjölmix
1 msk bakpulver
1 tsk salt
en låda frysta hallon (de färska har inte behaga komma fram än)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker, muskovadosocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner det rivna limeskalet och ett ägg i taget. Blanda alla torra grejer i en separat bunke. Vänd ner det sedan i smeten. Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna med kant. Fyll med smet. Proppa ner hallonen över hela smetytan. Det ser ut som ett månlandskap, jag vet. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i lagom stora rutor.

Som med många goa bakrecept kommer även detta från Leila Lindholm. Närmare bestämt kokboken ”One more slice”, sidan 110.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara