0 fågel/ grill

Grillad kyckling med ris, picklad rödlök och guacamole

Blir mycket fågel nu för tiden. Kan köttskandalslarmen ha satt sina mentala spår i min hjärna? Strunt samma, det är ju så gott!

Folk brukar säga till mig att
-Kyckling är så tråkigt att grilla för det blir så torrt.
– Då grillar du det för länge, hävdar jag.
– Jamän salmonellarisken….
– Appappapp! Jag sätter en hundring på att du varken har läst om det i pressen, känner nån som fått salmonella av svenskodlad kyckling eller ens själv råkat ut för det. Sätter du emot?
– Äh…lägg av.

Grilla tills det ser fint ut (skär lite i tjocka änden), rosa är väl inget vidare. Men biten behöver ju inte vara kolsvart innan du tar av den av grillen…

Pensla på med lite glaze. Den vevar du enkelt ihop av lite honung, valfria kryddor och kanske lite pressad vitlök. Lite pressad citron är väl aldrig fel heller.

Servera med lite jasminris, picklad rödlök och guacamole. Avnjuts med familjen uppdukat på akterdäck i den strålande kvällssolen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara