0 fisk

Färskpotatissallad med rökt makrill & kapris

Sommaren är salladstider. Rökt fisk är ju bland det bästa jag vet på sommaren. Dessutom oändliga variationsmöjligheter. Detta blev en improviserad variant och kan naturligtvis göras lite annorlunda. Men slutresultatet blev lyckat.

Ingredienser (2 portioner)
Ca 400 gram orensad rökt makrill
100 gram skivade rödbetor
125 gram blandad sallad
2 kokta ägg
10 stycken cocktailkapris eller 2 msk småkapris
150 gram färskpotais, halverade

Dressing 
1 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
1 tsk honung
Några skvättar från kaprislagen
Salt & svarpeppar från kvarn

Gör så här
1. Lägg ut salladen på en stort fat. Rensa fisken och lägg runt om.
2. Portionera ut rödbetor, potatis och kapris.
3. Hacka äggen och lägg i mitten.
4. Blanda ingredienserna till dressingen och servera till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara