0 fisk

Cevice

En kväll för någon vecka sedan var vännerna i grannbyn över på middag. Det blev asiatiskt tema av
den enkla anledningen att grannen hade tipsat om Salmalax, något hon tyckte var utsökt gott. Lät ju fantastiskt så den laxen fick hänga med hem på nästa mathandling. Men vad skulle jag göra med den? I Trädgårdsonsdag hade jag sett hur Tarek lagade färska vårrullar och de ville jag prova. Till dessa fick det då bli cevice.

 
För 4 personer som förrätt, eller som del av en liten buffé behöver du följande:
250 g benfrilax utan skinn
500 g räkor med skal (som sen skalas)
1 dl mango i mindre bitar
2 msk hackad koriander
1 msk neutral olja
2 tsk fisksås
0,5 tsk chiliflakes eller lite färsk hackad chili
2-3 msk citronjuice
Skär laxen i små kuber, skala räkorna och skär även dem i mindre bitar. Lägg fisk, lax och mango i en bunke, blanda olja, fisksås, citronjuice, chili och koriander och häll på. Låt allt grava i kylen i ett par timmar.
 
Vårrullarna kommer i ett senare inlägg.
 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara