0 skaldjur

Somrig sallad med räkor och getost

Somrigare rätter än sallad får man leta efter. Och nu är det sommar, snart semester (tack och lov) och behovet av lättlagad mat ökar. Alla vill väl helst hänga ute och få maten på bordet med minsta möjliga ansträngning? Denna sallad kvalar (nästan) in.

För två personer:
1 dl quinoa
0,5 dl olja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
1 avokado
1 nektarin
En halv gul paprika
En halv röd paprika
En påse räkor c:a 500 g
1 dl gräddfil
En bit chèvre

Koka quinoan enligt anvisningarna. Gör en vinegrett av olja, vinäger, senap, salt och peppar. Häll den över quinoan när den svalnat lite. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Skala räkorna. Blanda grönsaker, räkor och quinoan. Gör en sås genom att mosa chèvren i gräddfilen. Serveras med fördel med nybakade frallor!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara