2 sött

Smörstekt rabarber

Jag satt och spekulerade lite på vad jag skulle göra med rabarbern som växer så det knakar. Här på bloggen har vi tidigare skrivit om rabarberlemonad, rabarberkompott, rabarbersaft, rabarberpaj, rabarbermarmelad och rabarberchutney.

Det får bli nån form av efterrätt, för det passar ju alldeles utmärkt en sån här fin sommardag. Enkel är den att göra och tar nästan ingen tid alls. Perfekt!

Spring ut i trädgården och vrid av några stänglar rabarber. Färskt och närproducerat! Weee!

Du behöver
rabarber, räkna med minst två halvsmå stänglar per person
strösocker
kardemumma
smör
vaniljsås

Skär rabarbern snett (se bilden). Stek på rabarbern i en stekpanna på hög värme. Rör om ordentligt under tiden. Strö över socker. Här kan man vara frikostig om man vill, eller göra som jag och bara ta lite grann, ca 0.5 msk per två stänglar rabarber. Strö över lite kardemumma. Stek på lite till och rör om. Sockret ska bli lite ljusbrunt, sen är det klart. Servera med glass eller lite vaniljsås som på bilden.

Kardemumma – det är nog den som sätter pricken över i’et. Sablar vad gott!

Originalet har jag hittat på Arlas hemsida.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Marja - Baka Sockerfritt
    17 juni, 2013 at 13:06

    Vad härligt med egen rabarber! Detta lätt både jättegott och enkelt, ska testas 🙂

  • Svara
    Ulrik
    17 juni, 2013 at 13:08

    Ja, jag bor oförskämt bra med egen rabarberodling! 😉 Gott och enkelt, det är en win/win!

  • Svara