0 fisk

Silltårta

Vad är en midsommar utan silltårta? Hittills har vi klarat oss bra för det var denna midsommar det blev premiär för den. Eftersom jag blev väckt tidigt var det lika bra att påbörja kökstjänsten på en gång denna arla midsommaraftons morgon. Först ut var silltårta, sen bakades det rabarberkaka och sen småkakor. Efter en paus på sisådär en timme fixades det även ihop en potatissallad till kvällens grillning. Men fokus på silltårtan nu då. Jag gjorde en liten, så tänker du att du vill ha en vanlig springform dubblat du nedan recept.

Ta 4 skivor kavring som mixas med 40 g smält smör. Tryck ut i formen och låt stå kallt i 30 minuter.

Gör under tiden fyllningen av: 1 dl kesella, 1 dl gräddfil, en halv hackad röd lök, 200 g hackad matjesill, 1-2 msk sillspad, peppar från kvarn och 2 hårdkokta ägg som hackas. Lägg 2 gelatinblad i vatten och smält sedan gelatinet på låg värme, blanda sen i sillröran. Häll röran på kavringsbotten och låt stå kallt i 3 h. Garnera tårtan med dill eller gräslök.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara